NOVOGRADNJA! Apartmani na Bjelašnici u neposrednoj blizini ski staze i preljepim pogledom na stazu

Lokacija nije dostupna.
Sačuvaj nekretninuPričekajte

Brzi pregled

Lokacija
Babin Do
Lokacija nije dostupna.
Cijena
88,251.00 KM
Status:
Prodaja
Površina:
30 m2
Broj soba:
3
Dijeli:
Sviđa ti se?

Detaljan opis


PROSTOR Vam izdaje fiskalni račun za svaku uslugu! Vaša sigurnost je naša obaveza!

Dobrodošli na olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu!

S ponosom vam predstavljamo apartmanski objekat br. 3 koji je dio apartmansko-poslovnog  Centra „Srebrna lisica“ na Bjelašnici, na lokaciji Babinog Dola. Ukupna izgrađena površina naselja „Srebrna lisica“ će iznositi cca. 13000 m2, a u svom sastavu će imati 16 samostojećih objekata, od kojih je 10 apartmanskog tipa i 6 trgovačko-zanatsko-uslužnog tipa, kao i podzemnu garažu sa 98 parking mjesta, kojoj se pristupa novoplaniranom saobraćajnicom sa sjeverne strane Centra.

Apartmanski objekat broj 3. zajedno sa susjednim objektima čini jednu arhitektonsku-kompozicionu cjelinu, a u ponudi će imati 16 apartmana površine od 30,67 m2 do 80,32 m2, kao i garažna mjesta unutar objekta, kojima je prilaz omogućen direktno iz javne podzemne garaže. Objekat br. 3 je smješten na desnoj strani planiranog Centra, a spratnost objekta je suteren + prizemlje + dvije etaže + mansarda. Apartmani kao i cijeli objekat su projektovani u savremenom arhitektonskom izražaju, zadržavajući planinski ugođaj, a prilagođeni uslovima koji vladaju na planini i primjereni modernom načinu korištenja.

Apartmani su dostupni po cijeni već od 2374 KM/m2 + PDV, a garažna mjesta po cijeni od 1538 + PDV KM/m2.

Planirani završetak radova je jesen 2016. godine.

Lokacija:
Apartmanski objekat se nalazi na desnoj strani novoizgrađenog Centra „Srebrna Lisica“, u neposrednoj blizini ski staze u Babinom Dolu, Bjelašnica. Sa nadmorskom visinom od 1.300m lokacija pruža idealan planinski ugođaj svim zaljubljenicima prirode i rekreativcima, kako u zimskom tako i u ljetnom periodu. Bjelašnica je ljeti prekrivena bogatim zelenilom, a zimi i do 3m visokim snijegom. U neposrednoj blizini objekta su smješteni brojni sportsko rekreativni sadržaji i hotelski kompleksi, koji uveliko doprinose potpunom ugođaju po kojem je Bjelašnica poznata. Od centra Sarajeva apartmani su udaljeni samo 25km, a obzirom da je Bjelašnica olimpijska planina, odlično je posjećena tokom cijele godine, kako od ljubitelja prirode tako i od mnogobrojnih turista, koji dolaze uživati u odmoru i rekreaciji koje pruža ova olimpijska ljepotica.

Sadržaj:
Suterenski dio objekta sadrži garažu i pojedinačne ostave za svaki apartman. Na ostalim etažama, tj. na prizemlju, prvom, drugom spratu i mansardi se nalaze po četiri apartmana, različitih kvadratura.

Prizemlje

Apartman br.1 – 31,56m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.2 – 31,37m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, kupatilo, terasa.
Apartman br.3 – 33,65m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo, terasa.
Apartman br.4 – 45,38m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo, terasa.

Prvi sprat

Apartman br.5 – 53,65m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, dvije spavaće sobe, kupatilo.
Apartman br.6 – 35,16m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.7 – 55,18m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, dvije spavaće sobe, kupatilo.
Apartman br.8 – 30,68m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.

Drugi sprat

Apartman br.9 – 50,19m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.10 – 35,07m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.11 – 51,85m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.12 – 30,71m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.

Mansarda

Apartman br.13 – 46,06m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.14 – 34,96m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.
Apartman br.15 – 80,32m2 – Apartman sa galerijom, dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, tri spavaće sobe, dva kupatila.
Apartman br.16 – 30,67m2 – Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, spavaća soba, kupatilo.

Standard:
Nosiva konstrukcija objekta rađena je monolitno od armiranog betona. Krovna konstrukcija objekta radi se kao armirano-betonska kosa ploča na koju se postavljaju slojevi krova. Vertikalni armirano-betonski elementi, zidovi pružaju se neprekidno cijelom visinom projekta. Temeljenje objekta se izvodi na temeljnoj ploči debljine 45 cm, koja leži na kamenoj podlozi.
Fasada je oblikovana savremenim materijalima- fasadne kompakt ploče MAX-compact NT . U prizemlju je fasada finalno obrađena kamenom oblogom , ploče-bunja debljine d= 10 cm, dok su glavni volumen „omotač objekta“ jugoistočna i sjeverozapadna fasada , „glavna fasada“ sjeveroistočna i jugozapadna fasada planirane kao ventilirane fasade. Strmi kosi krov je pokriven aluminijskim Al PREFALZ trakama u boji, debljine 0,70 mm.Termoizolacija krova je kamena vuna kaširana staklenim voalom ukupne debljine d=30 cm. Fasada i prozori su pokriveni Fundermax fasadnim pločama u tonu drvni dekor – polar oak, a bočne strane su pokrivene visokokvalitetnim limom kao i fiksnim žaluzinama u boji krovnog lima „Prefa“. Svi prozori imaju drvene kapke i prvoklasne okove, dok su krovni prozori marke Velux tip CXP.
Podovi ulaznog hola su finalno obrađeni visokovrijednom keramikom u dva tona, a sva stepeništa u objektu su obložena gazištima i čelima od keramičkih pločica, kao i upotpunjena metalnom ogradom sa hrastovim rukohvatom. U stambenim prostorijama predviđeni su podovi od visokovrijednog troslojnog hrastovog parketa-dužice, dok su u sanitarnim i ostalim pratećim prostorima predviđen pod i zidovi od Italijanske ili Španske prvoklasne keramike. Ugrađeni su visokokvalitetni sanitarni uređaji iz programa Vitra, a ostala oprema iz programa Grohe ili Armal. Stropovi u apartmanima su AB ploča finalno malterisana, gletovana i bojena poludisperzivnom bojom. Ulazna protuprovalna-vatrootporna vrata su marke Hudini. Unutrašnja stolarija je drvena, puno drvo suhomontažne izvedbe, opšavne lajsne su prvoklasnog masiva smrča/jela, vrata obostrano šperovana i obložena prvoklasnim hrastovim furnirom, a brave su od visoko kvalitetnog inoxa. Vanjska stolarija je aluminijskog profila, marke FEAL, ispunjena troslojnim staklom sa termo i zvučnom izolacijom, kao i otpornošću na vjetar.
Grijanje apartmana u svim prostorijama se predviđa vrlo kvalitetnim norveškim električnim zidnim konvektorima marke NOBO, a ugrađeno je i podno električno grijanje Danfoss u kupatilu, dok je priprema tople sanitarne vode plalnirana korištenjem električnih bojlera marke Gorenje. U svaki apartman će biti ugrađen teleswitch koji će u kombinaciji sa wireless mrežom omogućiti uključivanje grijanja putem interneta. Terase u prizemlju će biti ograđene sa lijeve i desne strane, a front će biti otvorenog tipa. Apartmani će također biti opremljeni sa dimnjačkim kanalom SCHIEDEL tip UNIplus za rezervni način grijanja na čvrsto gorivo.Svaki apartman će posjedovati video interfon, priključke za telefon, internet i kablovsku TV, kao i zasebne mjerače potrošnje struje. Kao upravitelj objekta je planirana firma OKI. Obskrba električnom energijom se vrši iz javne elektrodistributivne mreže. Vertikalna komunikacija unutar objekta je putem stepeništa i lifta. Na objektu su prilagođeni uslovi za hendikepirane osobe, urađene adekvatne mjere zaštite od požara, kao i plan evakuacije u slučaju opasnosti.

FINANSIRANJE
Putem ugovora o saradnji sa većinom vodećih banaka u mogućnosti smo da Vam ponudimo u svakom trenutku najpovoljnije uslove finansiranja kupovine nekretnina na tržištu. Zašto plaćati veću kamatu nego što to morate i zašto trošiti Vaše vrijeme na obilaženje banaka, kada naš agent to može obaviti za Vas brzo i efikasno. Ova usluga je potpuno besplatna za Vas bilo da kupujete nekretninu iz naše ponude ili na neki drugi način!

Niste se još odlučili koja je nekretnina prava za Vas, a znate da trebate finansiranje? Kontaktirajte već danas jednog od naših agenata kako bi provjerili koja banka je spremna da Vas finansira po najboljim uvjetima i do kojeg maksimalnog iznosa!

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.

Pogodnosti

  • Lift
  • Parking
  • Kablovska
  • Garaža
  • Blindirana vrata
  • Terasa
  • Aktivna telefonska linija
  • Interfon
  • Kanalizacija
  • Telefonska instalacija

Lokacija na mapi