NOVOGRADNJA! Ekskluzivan trosoban dvostrano orijentisan apartman u neposrednoj blizini ski staze, Bjelašnica – Prodano preko 60% apartmana!

Lokacija nije dostupna.
Sačuvaj nekretninuPričekajte

Brzi pregled

Lokacija

Lokacija nije dostupna.
Cijena
168,437.00 KM
Status:
Prodaja
Površina:
55 m2
Broj soba:
3
Dijeli:
Sviđa ti se?

Detaljan opis


PROSTOR Vam izdaje fiskalni račun za svaku uslugu! Vaša sigurnost je naša obaveza!
U prodaji je trosoban apartman, površine 55,18 m2, u na prvom spratu apartmanskog objekta br. 3, na lokaciji Babin Dol, Bjelašnica. Apartman je dvostrano orijentisan sa prelijepim pogledom na ski stazu,a također posjeduje ostavu u suterenu koja ulazi u cijenu apartmana. Bitno napomenuti da postoji mogućnost kupovine garažnog mjesta, koje se nalazi u suterenu objekta, i kojem je pristup omogućen direktno iz objekta kao i kroz javnu podzemnu garažu.
Sredinom 2017. god. je od strane ZOI84 i Kantona Sarajevo planirana izgradnja novih modernih ski liftova na Bjelašnici, a veći dio snježnih topova je već stigao i od ove zime će biti u funkciji. Ova dešavanja će značajno uticati na iskorištenost zimskog turizma na Bjelašnici što će sigurno imati veoma pozitivan uticaj na potražnju za apartmanima na Bjelašnici, sada je pravi trenutak da sebi obezbijedite ekskluzivan apartman na Bjelašnici.
 
Apartmanski objekat br. 3 je dio apartmansko-poslovnog Centra „Srebrna lisica“, i zajedno sa susjednim objektima čini jednu arhitektonsku-kompozicionu cjelinu. Ukupna izgrađena površina naselja „Srebrna lisica“ će iznositi cca. 13000 m2, a u svom sastavu će imati 16 samostojećih objekata, od kojih je 10 apartmanskog tipa i 6 trgovačko-zanatsko-uslužnog tipa, kao i podzemnu garažu sa 98 parking mjesta, kojoj se pristupa novoplaniranom saobraćajnicom sa sjeverne strane Centra. Apartmani kao i cijeli objekat su projektovani u savremenom arhitektonskom izražaju, zadržavajući planinski ugođaj, a prilagođeni uslovima koji vladaju na planini i primjereni modernom načinu korištenja.
Planirani završetak radova je kraj 2016. godine.
Lokacija:
Apartman se nalazi na prvom spratu poslovno-apartmanskog objekta br. 3 koji se nalazi na desnoj strani novoizgrađenog Centra „Srebrna Lisica“, u neposrednoj blizini ski staze u Babinom Dolu, Bjelašnica. Sa nadmorskom visinom od 1.300m lokacija pruža idealan planinski ugođaj svim zaljubljenicima prirode i rekreativcima, kako u zimskom tako i u ljetnom periodu. Bjelašnica je ljeti prekrivena bogatim zelenilom, a zimi i do 3m visokim snijegom. U neposrednoj blizini objekta su smješteni brojni sportsko rekreativni sadržaji i hotelski kompleksi, koji uveliko doprinose potpunom ugođaju po kojem je Bjelašnica poznata. Od centra Sarajeva apartmani su udaljeni samo 25km, a obzirom da je Bjelašnica olimpijska planina, odlično je posjećena tokom cijele godine, kako od ljubitelja prirode tako i od mnogobrojnih turista, koji dolaze uživati u odmoru i rekreaciji koje pruža ova olimpijska ljepotica.

Sadržaj:
Ravno od ulaznih vrata je predsoblje iz kojeg se pravo pristupa kupatilu, a desno dnevnom boravku, kuhinji i trpezariji. Lijevo iz predsoblja se pristupa degažmanu koji pravo omogućava pristup većoj a desno manjoj spavaćoj sobi. 

Standard:
Nosiva konstrukcija objekta rađena je monolitno od armiranog betona. Krovna konstrukcija objekta radi se kao armirano-betonska kosa ploča na koju se postavljaju slojevi krova. Vertikalni armirano-betonski elementi, zidovi pružaju se neprekidno cijelom visinom projekta. Temeljenje objekta se izvodi na temeljnim trakama rađenim ispod zidova objekta, a međusobno su vezani armirano-betonskom podnom pločom.
Fasada je oblikovana savremenim materijalima tipa Trespa, Prodema i Fundermax. U prizemlju je fasada finalno obrađena kamenom oblogom , ploče-bunja debljine d= 10 cm, dok su glavni volumen „omotač objekta“ jugoistočna i sjeverozapadna fasada , „glavna fasada“ sjeveroistočna i jugozapadna fasada planirane kao ventilirane fasade. Strmi kosi krov je pokriven aluminijskim Al PREFALZ trakama u boji, debljine 0,70 mm.Termoizolacija krova je kamena vuna kaširana staklenim voalom ukupne debljine d=30 cm. Fasada i prozori su pokriveni Fundermax fasadnim pločama u tonu drvni dekor – polar oak, a bočne strane su pokrivene visokokvalitetnim limom kao i fiksnim žaluzinama u boji krovnog lima „Prefa“. Svi prozori imaju drvene kapke i prvoklasne okove, dok su krovni prozori marke Velux tip CXP.
Podovi ulaznog hola su finalno obrađeni visokovrijednom keramikom u dva tona, a sva stepeništa u objektu su obložena gazištima i čelima od keramičkih pločica  KEOPE, Percorosi-linija AGE/Stone, debljine d=10 mm. U stambenim prostorijama predviđeni su podovi od visokovrijednog parketa , troslojne podne obloge od prvoklasnog hrasta, bijeljen i četkan, debljine d=15m, dok je u sanitarnim i ostalim pratećim prostorima predviđen pod i zidovi od keramičkih pločica Percorosi-linija KLEVER/Ivory, Sand, debljine d=10 mm. Ugrađeni su visokokvalitetni sanitarni uređaji iz programa Villeroy&Boch ili Catalano, a ostala oprema iz programa HansGrohe ili Grohe. Stropovi u apartmanima su AB ploča finalno malterisana, gletovana i bojena poludisperzivnom bojom. Ulazna protuprovalna-vatrootporna vrata su marke Narval. Unutrašnja stolarija je drvena, puno drvo, kombinacije smrča/jela, bojena bijelom bojom, a brave su aluminijskog okvira. Vanjska stolarija je aluminijskog profila, tip SCHUCO AWS 75 sa termo i zvučnom izolacijom, kao i otpornošću na vjetar.

Grijanje apartmana se predviđa električnim zidnim konvektorima u svim prostorijama, a ugrađeno je i podno električno grijanje,  dok je priprema tople sanitarne vode plalnirana korištenjem električnih bojlera. Apartmani će također biti opremljeni sa dimnjačkim kanalom SCHIEDEL tip UNIplus za rezervni način grijanja na čvrsto gorivo.Svaki apartman će posjedovati video interfon, priključke za telefon, internet i kablovsku TV, kao i zasebne mjerače potrošnje struje.Obskrba električnom energijom se vrši iz javne elektrodistributivne mreže. Vertikalna komunikacija unutar objekta je putem stepeništa i lifta. Na objektu su prilagođeni uslovi za hendikepirane osobe, urađene adekvatne mjere zaštite od požara, kao i plan evakuacije u slučaju opasnosti.

FINANSIRANJE
Putem ugovora o saradnji sa većinom vodećih banaka u mogućnosti smo da Vam ponudimo u svakom trenutku najpovoljnije uslove finansiranja kupovine nekretnina na tržištu. Zašto plaćati veću kamatu nego što to morate i zašto trošiti Vaše vrijeme na obilaženje banaka, kada naš agent to može obaviti za Vas brzo i efikasno. Ova usluga je potpuno besplatna za Vas bilo da kupujete nekretninu iz naše ponude ili na neki drugi način!

Niste se još odlučili koja je nekretnina prava za Vas, a znate da trebate finansiranje? Kontaktirajte već danas jednog od naših agenata kako bi provjerili koja banka je spremna da Vas finansira po najboljim uvjetima i do kojeg maksimalnog iznosa!

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.

Pogodnosti

  • Lift
  • Parking
  • Garaža
  • Ostava

Lokacija na mapi