NOVOGRADNJA POFALIĆI! Stanovi površine 58m2 do 72m2

 Sarajevo, 71 000
Sačuvaj nekretninuPričekajte

Brzi pregled

Lokacija
Humska, Sarajevo
 Sarajevo, 71 000
Cijena
133,200.00 KM
Status:
Prodaja
Površina:
72 m2
Broj soba:
3
Dijeli:
Sviđa ti se?

Detaljan opis

Na prodaju su stanovi, garažna mjesta i poslovni prostor, u zgradi koja je trenutno u završnoj fazi gradnje, a nalazi se u naselju Pofalići. Zgrada se sastoji od suterenskog dijela, koji čine devet garažnih mjesta i poslovni prostor, te prizemlja, dva sprata i mansarde, gdje je raspoređeno ukupno dvanaest stambenih jedinica, a svaku etažu čine tri trosobna stana. Radi se o manjoj stambenoj zgradi, projektovanoj da izgleda kao „urbana vila“ u koju će biti ugrađen lift, koji polazi od suterenske etaže.

Tokom projektovanja se naročito vodilo računa o poštovanju okoline, te su visina zgrade, njene boje, materijali i izgled generalno, prilagođeni izgledu naselja na vrlo lijep i moderan način. Svojom formom i primijenjenim materijalima, ovaj objekat će doprinijeti da se izgled ove mikrrolokacije promijeni prema bolje, a sve u duhu vremena u kojem objekat nastaje.
Svi stanovi u zgradi su trosobni, primarno južno orjentisani i imaju balkone, odnosno terase (prizemna etaža).

Stanovi griju na električnu energiju, putem konvektora. Vanjska stolarija je troslojna PVC, a unutrašnja drvena. Podovi su obloženi hrastovim parketom.

Obzirom da radovi teku prema planu (početak radova august 2016), kraj radova na objektu se očekuje krajem mjeseca augusta 2017 godine.
Sadržaj stambeno poslovnog objekta Pofalići:
Suterenska etaža se sastoji od:
Poslovnog prostora površine 46,25m2 i devet garažnih mjesta površine od 12 do 14m2.

Prizemna etaža se sastoji od tri trosoban stana:
Stan S1, površine 75,21m2 koji se sastoji od: dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, dvije spavaće sobe, kupatilo, toalet, predsoblje, lođa i terasa

Stan S2, površine 58,84m2, koji se sastoji od: dnevni boravak sa kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupatilo, predsoblje i balkon

Stan S3, površine 78,00m2, koji se sastoji od: dnevni boravak sa trpezarijom, kuhinja, dvije spavaće sobe, kupatilo, predsoblje, lođa i terasa

Etaža I, II i mansarda se sastoje od po tri trosobna stana:
Stan S1, površine 71,21m2 koji se sastoji od: dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, dvije spavaće sobe, kupatilo, toalet, predsoblje i lođa

Stan S2, površine 58,84m2, koji se sastoji od: dnevni boravak sa kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupatilo, predsoblje i balkon.

Stan S3, površine 74,00m2, koji se sastoji od: dnevni boravak sa trpezarijom, kuhinja, dvije spavaće sobe, kupatilo, predsoblje i lođa

Cijena:
Poslovni prostor na etaži Suteren: 2.400KM/m2 sa uračunatim PDV-om
Stambene jedinice na etažama Prizemlje, I sprat i Mansarda: 1850KM/m2 sa uračunatim PDV-om
Stambene jedinice na etaži II: 1.950KM/m2 sa uračunatim PDV-om

Konstrukcija:
Objekat je projektovan kao klasična građevina, čiju strukturu čini armirani beton. Vertikalnu konstrukciju čine armiranobetonski zidovi, AB stubovi i AB serklaži. Horizontalna konstrukcija sastoji se od AB monolitnih punih ploča i greda. Ispunski zidovi riješeni su od opečnih proizvoda.
Krov objekta riješen je kao kosi jednovodan hladni krov postavljen preko AB ploče, sa dva preloma Nagib jednog preloma krova iznosi 10° a drugog 22°.
Samo oblikovanje objekta proizašlo je iz njegovog bazičnog koncepta i namjene. Radi se o tipičnoj porodičnoj urbanoj vili. Glavna fasada okrenuta je prema pristupnoj saobraćajnici, sa južne strane.
Na objektu su primijenjeni savremeni i prirodni ekološki materijali. Uglavnom radi se termički izolovanim fasadama sa završnom obradom od kamena, drvenih bakelitnih ploča, silikatnim fasadnim žbukama i sl. Otvori se zatvaraju aluminijskim eloksiranom profilima sa prekinutim termičkim mostom. Projektovano je multifunkcinalno termorefleksno izo staklo sa Low-E efektom.

Lokacija:
Stambeno-poslovni objekat Pofalići se nalazi u ulici Humska, u naselju Pofalići. Samo par minuta lagane šetnje ovaj objekat dijeli od Fabrike duhana, a na ovaj način mu je moguće pristupiti stepenicama koje skraćuju put kroz naselje. Kolski pristup se obavlja Humskom ulicom, a po kilometraži je za cca. 300m duži od pješačkog pristupa. Objekat je samo 800m udaljen od glavne saobraćajnice, odnosno podvožnjaka kod Fabrike duhana.

TRENUTNA RASPOLOŽIVOST STAMBENIH JEDINICA:

Prizemlje:
1. Stan S1
2. Stan S2
3. Stan S3

I sprat:
4. Stan S1

II sprat:
5. Stan S1

Mansarda:
6. Stan S3


Link na oglas: http://www.metropolanekretnine.ba/oglas_detail.php?ad_id=1463
Više informacija možete dobiti ukoliko pozovete našeg Agenta

METROPOLA NEKRETNINE d.o.o. Sarajevo

Agent: Samir Pilav
samir@metropolanekretnine.ba
mob.: +387 61 481 889
tel/fax: +387 33 956 333

Agent: Elvisa Pilav
elvisa@metropolanekretnine.ba
mob.: +387 61 481 122
tel/fax: +387 33 956 333

www.metropolanekretnine.ba
FACEBOOK FAN PAGE

Pogodnosti

 • Internet
 • Klima (A/C)
 • Balkon
 • Lift
 • Parking
 • Kablovska
 • Garaža
 • Blindirana vrata
 • Parking mjesto
 • Interfon
 • Vodovod
 • Struja
 • Kanalizacija
 • Telefonska instalacija

Lokacija na mapi